Elhízás




Minden problémánk az elkülönülés illúziójából fakad. Abból, hogy a MI szétesik Te-re és a különálló, különb ÉN-re. Abból, hogy megcímkézlek, megítéllek. S ezzel máris ott a fal, s a kettőnk közötti kapcsolat elszaladt.
Ebből a megszakadásból jönnek a félelmek, hiedelmek és a betegségek.
Az elhízás is egy értelmes biológiai különprogram. Bekövetkezett egy esemény, melyre az az optimális biológia válasz, hogy kipárnázom a testemet.
Nézzük meg, mit mond a Recall Healing!
Emlékeztetőül, a Recall Healing a teljes egyedfejlődést veszi figyelembe: az első életévet megelőző 30 hónaptól. 
Ehhez hozzájön az ősök, a felmenők és a testvérek által elszenvedett trauma is.
Ezek együttesen  adják az egyén traumakarakterét.  Ezek ismeretében érthetővé válik, hogy miért akkor  történnek velünk események betegség, baleset vagy egyéb, külső (örömteli vagy szomorú) események képében.
  1. Elhagyás, elhagyatottság - férfias harci üzemmód
    Nők a természetes körülmények között  nem harcolnak nyíltan. A II. világháború munkaerőigényes éveivel megnyíltak  gyárak, irodák a nők széles tömegei előtt. Ma már nők küzdenek az üzleti élet vagy a börze parkettjén is.
    “Hol (ki ellen, miért) kell az életemben harcolnom?”
    “Milyen területen, kivel kell állanódan szembenállnom?”
    “Életem mely területén nem élhetem meg a nőiességemet?”

  2. Testtudat
    “Fáj látnom a saját látványom...utálok belenézni a tükörbe”
    “Szeretem egyáltalán magamat?”
  3. Megemészthetetlen hiány
    “Nincsen elegendő tejem...nem tudom táplálni a gyerekemet”
    “Nincsen kapcsolatom az édesanyámmal....”
    “Amit nem akarok, azom megvan, amit szeretnék, az viszont nincs”
  4. Identitásválság
    Visszavezethető az egyed alapfélelméhez: van-e jogom az élethez?
    Azért írom, hogy alapfélelem, hiszen a várandósság kiderülésekor a legkülönfélébb reakciója lehet mind az anyának,  mind a környezetének. Lehet, hogy már maga az anya sem akarja  a magzatot, de az is lehet, hogy ő igen, míg az apa, család, közösség nem. Az ekkor keletkező feszültség a magzatban is megjelenik, s folyamatos traumaként előjön: van-e jogom az élethez?
    Gondoljunk csak azokra a nőkre, akik titokban tudták tartani állapotukat. Ilyenkor a kicsi is teljesen összehúzza magát az anyaméhben - erről több kutatás is napvilágot látott. 
 Néma sikoly c. film az abortuszról


Ezt tetézik azon megelések, melyek során a család semmibe veszi a gyereket, elfeledkeznek róla.
"Lyukas garasnak "becéztek" szüleim gyerekkoromban.."

“Ki vagyok én?”
“Semmit sem érek...”
“Mi a helyem, szerepem a családomban..?”
”Anyám nem áll ki mellettem, hanem ebben a nehéz helyzetben is a férjem pártján áll...”


Szexuális abúzust
megélőknél gyakori a faron, medencén és combokon megjelenő zsírpárna, ezzel is védőburkot képezve.
“Hájas vagyok, nem fog megkívánni...
Ha hájas vagyok OTT, akkor nem fér hozzám...”

(A férfiaknál a terebélyesedő pocak is egy mechanikai védelem, távoltartás  a szexualtástól.)
Kiegészítés:  a felmenőket (anya, nagymama, dédmama) érő nemi erőszak is megjelenhet az utódokon. Nemi erőszak alatt nemcsak a német/orosz katona által elkövetett abúzus értendő, hanem a házastárstól elszenvedett nem kívánt  nemi aktus is. Éppen elég, ha  a nő nem akarta, s így a férj közeledését zaklatásnak élte meg.
A gyermekek zaklatása apa, nagypapa, nagybácsi által még manapság is gyakori - és számomra felfoghatatlan.

Zsír, mint túlélés eszközeEz lesz a legfurább és sokak számára legkevésbé érthető ok.Viszont ha az élet, és a túlélés reakcióit logikusan nézzük megértjük az összefüggéseket.
  1. Hideg/fagyhalál
    Milyen faggyal, hideggel kapcsolatos események voltak - saját életemben, fogantatásomkor anyámmal, felmenőim életében?
    Zsír, mint védelem, hőpárna.
  2. Fulladásos halál
    Volt-e  a családomban valaki, aki vízbe fúlt? Esetleg én voltam gyerekként életveszélyben? Megtámadtak?
    Zsír úszik a vízen! (ld. húsleves)
  3. Kommunikáció hiánya
    A zsírsejtekben jelentős hormontartalom halmozódik fel, s a hormonok testünk kommunikátorai, információ (traumák) örzői. Ezért fordul az elő, hogy hirtelen és nagy mértékű súlycsökkenés esetén az egyén traumakaraktere megváltozik (ld. Galló Intézet).
    “Kivel szeretnék beszélgetni?”
    “Tudok-e kapcsolódni a kedvesemmel?”
  4. Migráció, utazás, távollét a klántól, családtól
    USÁ-ba bevándorló olasz család meghívja az otthon maradt rokonokat. Az újvilágiak meglepetten látják, hogy az európai családtagok nem híznak, pedig “kétpofára zabálnak”, míg a bevándorlók a levegőtől is híznak.

Nyomozás indul?

Megjegyzések

  1. Mélyen elgondolkodtató cikk, a Tőled megszokott szakmai igényességgel és közérthetőséggel - még haladó új medicinások számára is, hiszen a Recall Healing segít mélyebbre ásni a konfliktusokban. Gratula!

    VálaszTörlés
  2. Szia Helga! Lesz még folytatása? ... Mondjuk azt nem tudom, hogy ez a Néma sikoly videó, mire is jó itt. Elég brutál. Aki megszületett már, s kilókkal küzd, azt nem abortálták. Akit igen, annak nincsenek súlyproblémái. Így ez a videó azokat üti igazán szíven, akik abortáltak gyereket. ... Azt értem, hogy jól reprezentálja azt, hogy a magzat érez, tudja, hogy mi történik vele, s így akár azzal is tisztában lehet, hogy ha csak egy gondolattal is, de nem akarják. ... Így ez a videó inkább azt a kérdést veti fel bennem, hogy mit mond a GNM arról, milyen traumákkal, testi problémákkal számolhat az, aki abortálja gyermekét....

    Mona

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SZia Mona!
      Azt kívántam demonstrálni, hogy az a fajta trauma amit a magzat ott megél, az óhatatlnaul ott is marad az anya sejtjeiben.
      A következő baba már ezzel a programmal indul el, azaz, ő is megéli azt, amit az abortált: nem kellek a családnak.
      Tovább megyek: az hogy az anya egy kicsit is gondolkodott a művi vetélésen, majd mégis megtartja - az is megjelenik a magzat tudatában. Az a hét, ahol felmerült az elvetetés gondolata, a gyerek azonos számú életévében újra előkerül - pl. neurotikus, paranoid viselkedés formájában.

      Volt olyan eset is, hogy az anyának a 13. héten olyan fájdalmai voltak, hogy kényetelen volt fájdalomcsillapítót szedni. A fia 13 évesen drogokhoz nyúlt.

      Szép napot kívánok:
      H

      Törlés
  3. Nagyon tetszik ez a cikk sok dologra valóban logikus értelmes magyarázatot ad, a probléma számomra ott kezdődik, hogyha pl anyámat nagyanyámat dédanyámat megerőszakolták és az mondjuk rajtam, mint utódon "csattan" ezzel én mit tudok kezdeni? Ennek hatását kioltani az én életemben hogy lehet? Ugyanez a kérdéssorozat vetődik fel bennem a fagyhalál vagy fulladás stb. kapcsán. Én most jelenleg mit tehetek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kriszta!

      Igen, hordozzuk a felmenőink baját, mondhatni Éva-Ádámtól!
      Jungot idézem: ami nem kerül a tudatosság szintjére, az sorsként tér vissza.
      Már az nagy segítség, ha felismered életedben az ún. pszichogenetikus (ősöktől hozott) és mentálgenetikai (saját élettapaszok ) ismétlődéséket. Már ezzel sok traumának elejét veszed, illetve tudsz készülni egy következő krízisre, ami már emiatt a felismerés, tudatosodás enyhébb is lesz. pl. ha egy ember x évenként karján lesérül, akkor a következő "szezonban" egy masszázzsal,wellnessezéssel már csillapítani tudja a tünet megjelenését; nem eltöri, hanem csak horzsolja a karját.
      Nagyon jó rá Byron Katie Munkája , Scott Kiloby UI-ja, meditáció , pszichológus, coach. Lényeg h felismerd a mintákat és beszéld ki magadból. És a legfontosabb: felhagyni mások és magunk hibáztatásával.... a múltat nem lehet megváltoztatni, így szenvedi sem kellene miatta...

      Szép napot kívánok:
      H

      Törlés
  4. Bár ha jól értelmeztem, a cikk elsősorban Nőknek szól (ha rosszul értelmezem, akkor előre is elnézést :) ), de én (mint elhízott, és mostanában sokat fogyott ember) sok mindenben magamra ismertem, szóval nyomozás indul... :)
    Szép napot kívánok,
    NewMan

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok