Fordítsd meg

Szóval.... férjnél vagy, gyereked van és te vagy ennek a cégnek a HR igazgatója - foglalta össze azt akkor már  jó egy órás egymás mellett dolgozást a catering cég alkalmazottja.
Valahogy így -  nevettem el magam. 
Már megszoktam, hogy egyrészt rácsodálkoznak a koromra, lévén egy kifutott biológiai különprogram mellékhatásának köszönhetően  fiatalabbnak nézek ki, főként, ha  még az örökzöld farmer-fehérpóló összeállításban vigyorgok. 
Miként azt is megszoktam, hogy rácsodálkoznak a munkakörömre, pozíciómra. Egyrészt az életkorom miatt (fenti okok folytán) másrészt, hogy a férjem mellett minek dolgozom. Merthogy megengedhetném, hogy egész nap bikram jógán hajlongok vagy valamelyik hegyvidéki  kávézóban trécselgetek. 
Fura dolog, szinte "érthetetlen":  szeretek dolgozni, kollégáimmal lenni, még akkor is, ha nem könnyű a gyerekezős magánélettel összehozni.
Jól jártak veled - mondja a srác.
Kezem megáll a levegőben, amint épp átadom a reggelit és dadogva jó étvágyat kívánok. Kérdőn a fiúra nézek. Csokibarna szeme huncutul mosolyog: Ilyen lojális kollégát.
Nevetek, s közben arra gondolok, hogy miért is járt velem jól a cégem. Hirtelen a csütörtökön megkapott Fogyatékosbarát Munkahely elismerés jut eszembe.  Mosolygok.
Pár óra múlva már alig van hangom, vattát köpök a sok beszélgetéstől, mókázástól. Többször leesett, de most megint megnyugvással tölt el az a gondolat, hogy micsoda szuper munka-társaim vannak. Jó szakik, aranyosak, kedvesek és hatalmas szívvel áldotta meg őket az ég. 
Úgy gondolom, nagyon jól jártam velük. 
Christian Grey kapcsán újmedicinás barárnémmal  éppen  azt taglaljuk, hogy az ég-elmek és til-almak hogyan váltanak ki sérelmeket és masszív önbecsülés letöréseket. Kitör belőlem: 
Hálát adok a Jóistennek ... vagyis... magamnak, hogy ennyi megtapasztalásban lehet részem. Amit itt a pszichológusok és önjelölt guruk mondanak, azok nálam nem szólamok, hanem konkrét megtapasztalások. Mondhatni, Buddhák-erőtere. 
Felnevetek. Megvan mára a harmadik megfordítás is: jól jártam magammal.


Megjegyzések

  1. Veszélyes nő vagy... női szemmel nézve is. Sőt. Női szemmel nézve különösen.

    A bájos külső mögött leírhatatlan erő lakozik - olyan erő, amit nem lehet tanulni, ami egyenes következménye tapasztalataidnak, megéléseidnek. Roppant ijesztő lehet ez mindazok számára, akik csak kifelé tűnnek erősnek, azt is csak ideig-óráig... ezzel leplezve belső gyengeségüket.

    VálaszTörlés
  2. Nem veszélyes, hanem viháncka. És ha valakinek jó kedve van, az már gyanús.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok